Studentblogg

Eg ve te bergen

”Jeg trenger ikke dra til Bergen

og jeg sparer en del på det

jeg kan bare rope ”gå mann”

så høljer det ned”

–       Lillebjørn Nilsen

Jeg har som bergenser aldri fått gleden av å være nyinnflyttet til Bergen. Jeg er født og oppvekst her og har dermed sjelden opplevd å gå meg vill i små smau, å ikke kunne svaret på quiz-spørsmålet om hvilke som er de syv fjell eller ikke glede meg over at Brann vinner.

Personlig kan jeg ikke skjønne hvorfor ikke hele Norge bor her.

åpne

Nå er jeg derimot som en nyinnflyttet selv; på nytt territorium som ny studentblogger for UIB. Håper jeg kan være med avkrefte eller bekrefte noen av mytene om Bergen. For ja, det regner en del her, og nei, bergenserne kommer aldri til å slutte å tro at i år skal Brann vinne serien.

Selv om jeg har bodd i Bergen hele mitt liv, var det som å oppdage en helt ny verden da jeg ble student. Plutselig ble jeg en del av studentlivet i Bergen. Her var det aviser jeg aldri hadde hørt om, svømmehaller jeg aldri hatt svømt i, og debatter som hadde gått meg hus forbi. Noe av det mest fantastiske å oppdage var alle mine nye medstudenter,  som ble etter hvert mine nærmeste venner.

For meg har studentlivet representert en helt ny verden hvor det er kult å være engasjert og du tør å innrømme at du egentlig helst vil høre på Taylor Swift. Du blir akseptert, for her er så stort at det er plass til alle. Detter er årene du skal bruke til å studere det du brenner for og forme fremtiden din. Ja, det går litt over stokk og stein (eller bøker og øl) av og til.

Du blir av og til så blakk at du må spise havregrøt i en uke, eller du har så mye å lese før eksamen at du lurer på hvorfor ikke lesesaler har senger. Men det er fantastisk herlig at du er ikke alene, det er 30 000 andre som er like blakk og like tynget av eksamen. Alle er i samme situasjon. Så om du har planer om å bli student eller allerede har travet  på lesesalen i noen år,  om du er bergenser eller nyinnflyttet til byen, så håper jeg at denne bloggen kan bidra med tips og inspirasjon for din studenthverdag. Har du tips eller ønsker for hva jeg skal skrive om på denne bloggen, la meg høre.

Legg igjen et svar